Veniti Fer: Vol-Mart najviše simbolizuje Ameriku

Izvor: Blic, 29.Sep.2009, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veniti Fer: Vol-Mart najviše simbolizuje Ameriku

Oporezovanje bogatih za bar 50 odsto je sjajna ideja, smatra polovina Amerikanaca u novoj anketi "Veniti Fera", dok više od trećine veruje da je blog "Tviter" prolazna moda, prenosi "Jahu Njuz".

Maltene polovina ispitanih u anketi "Veniti Fera" ocenilo je da je trgovinski lanac "Vol-Mart" institucija koja najviše simbolizuje Ameriku, a daleko iza našli su se "Gugl", "Majkrosoft", Nacionalna ragbi liga i bankarska firma "Goldmen Saš".

Luksuz koga se je u ovim uslovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekonomske krize najteže odreći je izlazak u restoran na večeru, ocenili su ispitanici. Oko pet odsto Amerikanaca smatra da je najbolji metod borbe protiv gojaznosti da se u restorane brze hrane postave vage, kako bi sami mogli da izmere svoju težinu.

Političari koji uzimaju mito čine daleko veći greh od onih koji imaju vanbračnu aferu, smatra 37 odsto ispitanika, naspram svega dva odsto.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama postavio je rok za povlačenje vojske iz Iraka do 2011. godine, a jedna trećina ispitanika smatra da neće postaviti rok za premeštanje vojnika iz Avganistana. Oko 31 odsto procenilo je da će do toga doći do početka sledeće predsedničke kampanje, dok 25 odsto smatra da će za to trebati godina dana.

Na pitanje sa kojim muškarcem bi voleli da zamene mesta na nedelju dana, ispitanici su izabrali glumca Džordža Klunija sa 26 odsto glasova. Obama se sa 24 odsto našao na drugom mestu, a slede Tom Brejdi i Brus Springstin.

Što se tiče žena, prva dama SAD Mišel Obama je ubedljivi favorit, sa 26 odsto glasova, a iza nje su državna sekretarka Hilari Klinton, sa 16 odsto, glumica Andželina Žoli sa 13 odsto i pevačica Bijonse sa 12 odsto.

Anketa je sprovedena slučajnim uzorkom među 1.097 Amerikanaca, u periodu od 27. do 31. avgusta ove godine.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.