Izvor: Radio 021, 10.Feb.2019, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprkos prihodima, Twitter gubi korisnike

Twitter je u proteklom tromesečju ostvario snažan rast dobiti i prihoda, ali cena deonice te društvene mreže oštro je pala zbog pada broja korisnika i upozorenja poslovodstva da će troškovi poslovanja porasti.

Prema u četvrtak objavljenom poslovnom izveštaju, dobit Twittera iznosila je u četvrtom prošlogodišnjem tromesečju 255 miliona dolara, dok je godinu dana pre iznosila 91 milion dolara.

Prihodi su istovremeno porasli za 24 odsto, na 909 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dolara, što je zahvaljujući snažnom rastu prihoda od oglašavanja.

No broj korisnika Twittera, aktivnih na mesečnom nivou, pao je na 321 milion, što je devet miliona manje u odnosu na isto razdoblje godinu dana pre, a pet miliona manje u odnosu na prethodno tromesečje.

Twitter je saopštio kako će prestati da koristi metriku temeljenu na mesečnoj aktivnosti korisnika, a umesto toga objavljivati '"monetizujuće" podatke o korisnicima aktivnim na dnevnoj bazi u SAD-u i svetu.

Koristeći tu meru, Twitter poručuje da ima bazu od 126 miliona korisnika u svetu, što je devet odsto više u odnosu na godinu ranije.

Uprkos rastu prihoda i dobiti, cena deonice Twittera pala je u četvrtak na Vol Stritu gotovo 10 odsto jer poslovodstvo procenjuje da će prihodi kompanije u tekućem tromesečju iznositi između 715 i 775 miliona dolara, manje nego što su analitičari u anketi Rojtersa očekivali.

Uz to, poslovodstvo Twittera upozorilo je da bi troškovi kompanije u ovoj godini mogli da porastu i za 20 odsto.

Troškovi poslovanja rastu jer su društvene mreže u poslednje vreme pod pritiskom da povećaju sigurnost korisničkih podataka i bolje prate sadržaje koje korisnici stavljaju na mrežu.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.