Umro nekadašnji predsednik Meksika

Izvor: B92, 01.Apr.2012, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro nekadašnji predsednik Meksika

Meksiko -- Nekadašnji predsednik Meksika Migel de la Madrid Urtado, koji je vodio zemlju od 1982. do 1988. umro je danas u 77. godini.

Uzrok smrti za sada nije saopšten, ali se zna da je bivši predsednik smešten u bolnicu zbog disajnih problema od kraja prošle godine. Aktuelni predsednik Felipe Kalderon je na svom tviter nalogu saopštio da je "duboko ožalošćen zbog smrti bivšeg predsednika De la Madrida", preneo je AP.

Nekoliko glasina oko De la Madridove smrti bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je protureno u decembru, pa čak je i sam Kalderon na svom tviteru izrazio saučešće porodice, da bi nekoliko minuta kasnije dao ispravku.

Za vreme svog mandata De la Madrid je izvukao Meksiko iz ekonomskog kolapsa, ali je ostavio iza sebe političku krizu. U vreme mandata, zemljotres jačine 8,1 stepen Rihterove skale unišstio je 1985. godine delove prestonice i u njemu je poginulo oko 9.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.