Umro bivši predsednik Kolumbije

Izvor: Beta, 08.Dec.2018, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro bivši predsednik Kolumbije

Nekadašnji predsednik Kolumbije Belisario Betankur preminuo je u 96. godini, saopštila je bolnica u kojoj se lečio.Navedeno je da je Betankur umro juče, u 14.30 po lokalnom vremenu."Duboko žalim zbog smrti velikog prijatelja, velikog Kolumbijca, nekadašnjeg predsednika Belisarija Betankura. Njegovo političko, istorijsko i kulturno nasledje je primer za sve buduće generacije", naveo je na Tviteru sadašnji predsednik Ivan Duke.Potpredsednica Kolumbije Marta Lusija Ramires u četvrtak je greškom objavila da je Betankur umro, a zatim se izvinila. Do tada je više medija prenelo njenu poruku.Betankur, konzervativac koji je na čelu države bio od 1982. do 1986, bio je prvi lider koji je počeo razgovore s levičarskim pobunjenicima nastalim šezdesetih godina. Često je govorio da je "mir u zemlji" bio nešto što je hteo ali nije mogao da ostvari.Tokom mandata se suočio s obnovljenim nasiljem uzrokovanim trgovinom drogom i najsmrtonosnijim napadom u istoriji Kolumbije, zauzimanjem Palate pravde u centru Bogote pri čemu je poginulo 100 ljudi.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Umro Belisario Betankur, bivši predsednik Kolumbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2018

Nekadašnji predsednik Kolumbije Belisario Betankur preminuo je u 96. godini, saopštila je bolnica u kojoj se lečio. Navedeno je da je Betankur umro juče, u 14.30 po lokalnom vremenu. "Duboko žalim zbog smrti velikog prijatelja, velikog Kolumbijca, nekadašnjeg predsednika Belisarija Betankura....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.