Umrla legenda čuvenog benda The Smiths VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 10:16

Umrla legenda čuvenog benda "The Smiths" VIDEO/FOTO

Basista poznate britanske grupe "The Smiths" Endi Rurk (59) preminuo je posle borbe sa dugom i teškom bolešću.

Kako prenosi britanski "Mirror", on je preminuo od raka pankreasa

"Sa dubokom tugom objavljujemo da je Endi Rurk preminuo nakon duge bolesti od raka pankreasa", naveo je gitarista tog benda Džoni Mar na Tviteru.

"Oni koji su ga poznavali, pamtiće Endija kao prelepu dušu, a fanovi će ga pamtiti kao izuzetno talentovanog muzičara. Molimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za privanost u ovom tužnom periodu", dodao je Mar.

Endi i Džoni Mar počeli su da se druže sa 11 godina, a školske odmore su provodili tako što su svirali gitaru.

Kada su njih dvojica napravili bend, Džoni je predložio Endiju da pokuša da svira bas gitaru i ubrzo se zaljubio u taj instrument.

Endi Rurk napustio je školu sa 15 godina i svirao u nekoliko bendova pre nego što se pridržio Morisiju, bubnjaru Majku Džojsu i Džoniju, čime su formirani "Smitsi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Andy Rourke bassista The Smiths

Izvor: BalkanRock.com, 19.Maj.2023

Andy Rourke, basista, popularnog engleskog sastava iz osamdesetih, The Smiths preminuo je u 59. godini. Johnny Marr, gitarista benda, potvrdio je smrt Rourkea na Twitteru. „Sa velikom žalošću objavljujemo da je preminuo Andy Rourke nakon duge borbe sa rakom pankreasa. Andy će oni koji su ga poznavali...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.