UFC 293: Стрикленд скинуо Адесању са трона

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Sep.2023, 13:52

UFC 293: Стрикленд скинуо Адесању са трона

Шон Стрикленд нови је „UFC“ шампион и владар средње категорије. Волков доминантан против Туивасе. Фото: PrtSc/Twitter/UFC „UFC 293“ приредба одржана је у Сиднеју, а ову велику интернационалну манифестацију предводила је шампионска борба у средњој >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << категорији између шампиона, Израела Адесање, и изазивача, Шона Стрикленда.
No more talking
TIME TO FIGHT!!! #UFC293 pic.twitter.com/voesktO3je
— UFC (@ufc) September 10, 2023

Иако је првобитно очекивање било да ћемо Адесању гледати против Дрикуса Ду Плесиса, у борби коју су сви са нестрпљењем ишчекивали због анимозитета који влада међу овим борцима, ствари су се одиграле другачије, и немогућност Ду Плесиса да наступи отворила је врата за новог изазивача, Шона Стрикленда. Ово је била највећа прилика у каријери за америчког борца који је са одушевљењем прихватио изазов и наступ против једног од најдоминантнијих ММА шампиона данашњице.
Одличан бокс Шона Стрикленда обележио је овај окршај. Већ у првој рунди успео је изазивач да уздрма Адесању ручним комбинацијама, и мало је фалило да борбу приведе крају у првој деоници ове велике борбе за појас шампиона.
Strickland's coach did not come here looking for the decision #UFC293 pic.twitter.com/q27dxpT42f
— UFC (@ufc) September 10, 2023

 
Ударачке размене у којима су и Адесања у Стрикленд имали успеха обележиле су наставак меча. Имао је Адесања својих момената, али ипак конкретнији и успешнији напади припали су америчком борцу. Одличне боксерске комбинације заслужено су донеле победу Стрикленду, и након свих пет одрађених рунди, „UFC“ је крунисао новог шампиона средње категорије.
.@SStricklandMMA at a loss for words after becoming the undisputed champ #UFC293 pic.twitter.com/K52vxmLsL1
— UFC (@ufc) September 10, 2023

Остаје да видимо да ли ће Израел Адесања добити прилику да се ускоро опет сретне са Стриклендом, у реваншу, што се често дешава у највећој светској ММА организацији.
Поред велике шампионске борбе, одличан наступ пружио је Александер Волков у дуелу против Таија Туивасе. Доминирао је Волков од самог почетка, и био близу да борбу проведе крају већ у првој рунди. Туиваса је пружао отпор, али поражен је захватом гушења пред сам крај друге рунде.
VOLKOV BY SUBMISSION!!@AlexDragoVolkov ends this one with an ezekiel choke in the second round! #UFC293 pic.twitter.com/orIobGqDej
— UFC (@ufc) September 10, 2023

Манел Кап је наставио свој победички низ. Победио је судијском одлуком против бразилског борца Фелипеа дос Сантоса.
Put it together for 3 straight rounds @ManelKape gets the UD victory! #UFC293 pic.twitter.com/0Am1KIlnqL
— UFC (@ufc) September 10, 2023

Тајсон Педро нокаутирао је Антона Туркаља након два минута борбе.
Incredible finish, even better celebration @Tyson_Pedro_ came out SWINGING in round one to get the KO! #UFC293 pic.twitter.com/7pYflb09b2
— UFC (@ufc) September 10, 2023

 
Spreman za velike stvari – Stefan Zvijer | U oktagonu #23 (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак UFC 293: Стрикленд скинуо Адесању са трона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.