UDARNO! Izrael i Hamas pristali na predlog o prekidu vatre

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2024, 21:14

UDARNO! Izrael i Hamas pristali na predlog o prekidu vatre

Oglasio se Katar

Izrael je pristao na predlog o prekidu vatre u Pojasu Gaze, a pozitivna reakcija stigla je i od palestinskog pokreta Hamas, saopštio je portparol katarskog Ministarstva spoljnih poslova Majed Ansari.

- Izrael je pristao na predlog o prekidu vatre i dobili smo prvu pozitivnu reakciju od Hamasa - saopštio je Ansari.

#BREAKING Hamas gives 'initial positive confirmation' on hostage release, truce proposal: Qatar pic.twitter.com/cekF69FJ9x
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— AFP News Agency (@AFP) February 1, 2024

Katarski i egipatski posrednici predstavili su Hamasu ove sedmice prvi konkretan predlog za produženi prekid borbi u Gazi, dogovoren sa Izraelom i SAD u Parizu prošle sedmice. Hamas je saopštio ranije da proučava tekst i priprema odgovor.

Izrael i Hamas se još uvek nisu zvanično oglasili ovim povodom.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

OGLASIO SE HAMAS Evo šta su rekli nakon navoda katarskog ministarstva o primirju sa Izraelom

Izvor: Blic, 01.Feb.2024

Hamas je dobio predlog, dogovoren nedavno u Parizu, o prekidu vatre u Pojasu Gaze i oslobađanju talaca, ali još nije dao svoj odgovor, rekao je večeras medijski savetnik političkog biroa tog islamskog pokreta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.