U sobi masovnog ubice u Las Vegasu, pored njegovog leša, pronađena oproštajna poruka? Fotografije otkrivaju plan pokolja (VIDEO)

Izvor: Press, 05.Okt.2017, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sobi masovnog ubice u Las Vegasu, pored njegovog leša, pronađena oproštajna poruka? Fotografije otkrivaju plan pokolja (VIDEO)

Policija je potvrdila i da su fotografije objavljene na internetu na kojima se vidi telo napadača, na podu pored dve puške i sa rukavicama na rukama, autentične.
Foto: Tanjug/AP, Twitter/@News_Executive
Misteriozni papir primećen je pored mrtvog tela masovnog ubice Stivena Pedoka (64), koji je u nedelju ubio 58 ljudi, i ranio na njih stotine na festivalu u Las Vegasu.
Slike su procurele >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pre dva dana, a na njima se vidi koje je sve oružje koristio u napadu, kao i Pedokovo mrtvo telo kako leži u lokvi krvi u hotelskoj sobi. Vlasti i dalje istražuju motiv ovog masovnog ubistva.
Moguća poruka vidi se na stolu, a preko nje stoji lepljiva traka i čini se da je pored nje olovka. Policija nije potvrdila da je pronašla oproštajnu poruku, koju je ubica napisao pre nego što je izvršio samoubistvo.
Na jednoj od fotografija vidi se i čekić, za koji se veruje da je Pedok iskoristio kako bi razbio prozor hotelske sobe i potom pucao na ljude kroz njega.
Policija je potvrdila i da su fotografije objavljene na internetu na kojima se vidi telo napadača, na podu pored dve puške i sa rukavicama na rukama, autentične, preneo je Rojtes.
Policija Las Vegasa objavila je detalje masakra, navodeći da je napadač Pedok pucao na ljude između devet i 11 minuta pre nego što se ubio, kao i da je postavio kamere unutar i izvan hotelske sobe da bi mogao da prati kretanje policije. Svedoci tvrde da je pucnjava trajala od 10 do 15 minuta.
Istražitelji su na tri lokacije, pozvezane sa Pedokom, pronašli 47 komada oružja - u hotelskoj sobi odakle je pucao, njegovoj kući i još jednom imanju. U samoj hotelskoj sobi pronađeno je 12 pušaka koje su modifikovane tako da deluju kao automatsko oružje.
Tačinije, nađeni su uređaji za ubrzavanje oružane vatre, odnosno dva uređaja (bump-stock) koji se postave na poluautomatsko vatreno oružje pa ono radi kao automatsko. Oružje je, kako je izjavila novinarima specijalni agent Džil Snajder, kupljeno u četiri američke države - Nevadi, Juti, Kaliforniji i Teksasu.

Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.