U Severnoj Koreji prikazan prvi zapadnjački film

Izvor: Blic, 30.Dec.2010, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Severnoj Koreji prikazan prvi zapadnjački film

LONDON - Severnokorejska državna televizija prikazala je britanski film "Igraj kao Bekam", što je prvo filmsko ostvarenje sa zapada koje je ikada emitovala nacionalna medijska kuća ove zemlje.

Ovu informaciju potvrdio je britanski ambasador u Severnoj Koreji Marti Uden u poruci na "Tviteru". Film je imao premijeru u Britaniji 2002. godine, a na severnokorejskoj televiziji je prikazan 26. decembra povodom desete godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << između dve zemlje. U originalu film traje 112 minuta, a emitovana verzija trajala je 104 minute, što znači da je bilo editovanja. "Igraj kao Bekam" je film koji se bavi fudbalom, omiljenim sportom među Severnokorejancima, ali dotiče i neke tabu teme za Severnu Koreju, poput međurasnih odnosa, homoseksualnosti i religije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.