Twitter ukinio naloge koji pozivaju birače na bojkot glasanja u SAD

Izvor: Radio 021, 04.Nov.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Twitter ukinio naloge koji pozivaju birače na bojkot glasanja u SAD

Twitter je ukinuo nekoliko hiljada lažnih naloga u SAD, među kojima su se mnogi predstavljali kao demokratski, a koji su slali poruke da birači ne idu u utorak na parlamentarne izbore.

Twitter je naveo da je "izbrisao naloge koji su pokušavali automatski da prenose pogrešne informacije, a to predstavlja kršenje pravila".

Televizijska mreža CNN prenela je da je odbor za predizbornu kampanju Demokratske stranke upozorio Twitter o tim nalozima, izbrisanim u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << septembru i početkom oktobra. Izgleda da je ta mreža naloga iz SAD, dodao je Twiter ne navodeći druge detalje.

Posle optužbe za manipulaciju Rusije tokom predsedničke kampanje 2016. godine, Twitter je naveo da poslednjih meseci uklanja lažne naloge ili one koji automatski šalju poruke u cilju manipulacije javnim mnjenjem uoči izbora.

Američki predsednik Donald Tramp nedavno se žalio da je Twitter ukinuo naloge nekih njegovih pristalica.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.