Twitter tuži spamere

Izvor: B92, 06.Apr.2012, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Twitter tuži spamere

Twitter je rešio da se obračuna sa spamom na svojoj mreži tako što je podneo tužbu federalnom sudu protiv pet najvećih isporučilaca spamerskih alata.

"Twitter sada ima preko 140 miliona aktivnih korisnika, a kako se širimo postajemo atraktivnija meta za spamere. Iako je spam mali deo sadržaja koji možete naći na Twitteru, znamo koliko može da zasmeta", rečeno je u zvaničnom saopštenju.

Tužbom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će, nadaju se iz Twittera, poslati jasnu poruku svim potencijalnim spamerima da ovu oblast shvataju ozbiljno.

Tuženi su: TweetAttacks (tweetattacks.com), TweetAdder (tweetadder.com), TweetBuddy (tweetbuddy.com), James Lucero ( justinlover.info) i Garland Harris (troption.com).

Ovi alati koriste se tako što korisnicima omogućavaju da softver preuzmu, najčešće uz naknadu, a zatim postuju i šalju direktne poruke automatski.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.