Twitter najavljuje nove sigurnosne mere

Izvor: ITsvet.com, 11.Maj.2014, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Twitter najavljuje nove sigurnosne mere

Sa ciljem bolje zaštite korisnika u smislu piratizovanja njihovih naloga Twitter je najavo dve nove mere. Pojednostavljenu proceduru resetovanja lozinke kao i pojačanu verifikaciju naloga tokom sumnjivih pokušaja logovanja. Twitter korisnici sada mogu da resetuju svoje lozinke u svakom momentu zahtevajući specijalni konfirmacioni kod koji će moći da dobiju bilo u vidu elektronske pošte ili tekstualne poruke. Mogućnost biranja između dve metode bi mogla da se ispostavi vrlo zgodnom za korisnike koji više ne koriste email sa kojim su se prijavili na ovaj servis. Twitter je najavio i personalizovana pitanja na koja samo korisnik može da odgovori.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Hakovan Bitly, korisnici upozoreni da promene lozinke

Izvor: Informacija.rs, 12.Maj.2014, 12:23

Popularni servis sa skraćivanje linkova Bitly je hakovan, a kompanija je krajem prošle nedelje upozorila korisnike da su njihove lozinke zbog toga možda kompromtovane. U saopštenju na blogu Bitly, direktor kompanije Mark Džozefson je upozorio korisnike servisa da su podaci njihovih naloga kompromitovani...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.