Twitter mora da prijavi rasiste

Izvor: Mondo, 24.Jan.2013, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Twitter" mora da prijavi rasiste

Sud u Francuskoj donio je danas odluku da društvena mreža "twitter", koja je u više navrata odbila da kontroliše milione svojih korisnika, mora da preda podatke koji će pomoći u identifikaciji autora rasističkih i antisemitskih poruka.

Odluka suda usledila je nakon žalbe francuske Unije jevrejskih studenata /UEJF/, koja tvrdi da veliki broj poruka na "tviteru" ili tvitova predstavlja kršenje zakona kojima se zabranjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << podstrekavanje rasne mržnje.

Unija je tražila od "twittera" da pooštri kontrolu natpisa na "twitteru" nakon niza antisemitskih poruka. "Twitter" je kasnije uklonio neke uvredljive poruke, podseća Frans pres.

UEJF je preuzeo pravne mjere da prisili "twitter" da identifikuje autore nekih natpisa. Sud u Parizu saopštio je danas da "twitter" to mora da uradi u okviru "svojih aktivnosti u Francuskoj".

U oktobru, "twitter" je blokirao nalog jedne neonacističke grupe u Nemačkoj nakon zahteva vlade u Berlinu. Ovo je prvi put da je ova kompanija odgovorila na ovakav zahtev jedne vlade.

(Srna)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Tviter mora da identifikuje rasiste tviteraše

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2013

Sud u Francuskoj donio je danas odluku da društvena mreža "tviter", koja je u više navrata odbila da kontroliše milione svojih korisnika, mora da preda podatke koji će pomoći u identifikaciji autora rasističkih i antisemitskih poruka.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.