Twitter kreće u borbu protiv lažnih vesti

Izvor: ItRešenja.com, 05.Jul.2017, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Twitter kreće u borbu protiv lažnih vesti

Twitter bi uskoro mogao da krene putem kojim Facebook već neko vreme korača, a sve u želji da se poveća poverenje korisnika u njihovu platformu (ili možda da se izbegnu kazne u nekim državama). Ovaj servis, naime, počeo je da testira opciju koja bi omogućila svakom korisniku da prijavi tvitani sadržaj koji bi spadao u “fake news” kategoriju.

Pokaže li se eksperiment uspešnim, uskoro bi tviteraši mogli da >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << dobiju dugme za prijavu onih objava za koje smatraju da su lažne, netačne, zavaravajuće ili pak namerno nanose štetu i raspiruju mržnju. Twitter je inače poznat kao plodno tlo za svaku vrstu nasilja i širenje ekstremizma, pa se kao takav mora na sve načine boriti za “čišćenje” svoje platforme od neprikladnog sadržaja, a opet da zadrži garanciju slobode govora.

Projekt borbe protiv lažnih vesti još uvek je duboko u fazi razvoja, piše Washington Post, a u prepoznavanju spornih sadržaja služiće se, poput nekih drugih mreža, i veštačkom inteligencijom koja bi mašinskim učenjem trebala da počne sama da prepoznaje netačne, spammerske i slične nekvalitetne objave
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.