Twitter eksperiment: Milijarder svojim pratiocima poklanja devet miliona dolara

Izvor: ItRešenja.com, 11.Jan.2020, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Twitter eksperiment: Milijarder svojim pratiocima poklanja devet miliona dolara

Japanski milijarder Yusaku Maezawa odlučio je da izvede eksperiment, te da devet miliona dolara podeli na 1.000 Twitter korisnika, a kako bi utvrdio koliko tačno količina novca utiče na osećaj sreće.

Svako od srećnih dobitnika bi trebalo da osvoji oko 9.100 dolara, a Maezawa je ovaj čin opisao kao „ozbiljan socijalni eksperiment,“ koji za cilj ima da utvrdi da li se osećaj sreće proporcionalno povećava >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << u odnosu na sumu novca koju neko dobije. Dobitnici će novac moći da iskoriste kako god požele, a potrebno je da tokom takmičenja objasne za šta im je novac potreban, te kako će dobijena suma uticati na njihove živote. Za prijavu je bio potreban samo Twitter nalog, a učesnici su bili u obavezi da do ponoći 7. januara podele najavu za takmičenje, i tako uđu u trku za osvajanje delića Maezawa-inog bogatstva. Prijavilo se preko četiri miliona korisnika, a dobitnici će se izvlačiti kao i u bilo kojoj drugoj nagradnoj igri. Maezawa će dobitnike o nagradama obavestiti privatnom porukom, a planira da sa njima komunicira i ubuduće, te da u proces uključi i eksperte čiji bi zadatak bio da precizno utvrde odnos novca i osećaja sreće i zadovoljstva.

Ovo nije prvi put da Maezawa izvodi ovakav eksperiment, budući da je u januaru 2019. na isti način podelio oko 914.000 dolara, a tom prilikom se prijavilo 4,68 miliona Twitter korisnika, te je taj tvit postao najviše deljen sadržaj od kada ova platforma postoji.

Izvor: PC Press
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.