Twitter: Od sada i video tvitovi

Izvor: B92, 24.Jan.2013, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Twitter: Od sada i video tvitovi

Šef Twittera Dik Kostolo postavio je prvi video tvit koji pokazuje kako napraviti tartar biftek za šest sekundi.

Kostolo je embedovao video uz pomoć aplikacije koju je razvila start ap kompanija Vine koju je Twitter kupio prošle godine.

U skladu sa dosadašnjim pravilima mikro blogovanja, aplikacija je napravljena tako da korisnici ne mogu da postuju video snimke duže od 6 sekundi.

Korisnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će takođe moći da prate druge video korisnike u potrazi sa snimcima osoba koje poznaju.

U početku će aplikaciju biti moguće nabaviti u Apple storeu.

„Video predstavlja novi front u borbi za poboljšanje funkcionalnosti socijalnih platformi. Na neki način, prilično je iznenađujuće što je bilo potrebno i ovoliko vremena da dođe do integracije videa. Ovo je prvi pokušaj Twittera, nešto poput ranog eksperimenta, i biće zanimljivo videti šta će se dalje dešavati“, izjavio je Adrian Dari, glavni analitičar kompanije Ovum.

Sa druge strane, analitičar kompanije IDC, Elis Vudvard smatra da video o tartar bifteku i nije baš najbolji primer koji je mogao da se iskoristi za prezentovanje nove tehnologije pošto je to premalo vremena da bi se dalo dovoljno informacija o temi i dodala: „Twitter mora da spreči objavljivanje neprimerenih video sadržaja, a do sada nisam naišla na dokaze da Vine to radi“.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.