Tvitovi postali kraći i pristojniji

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2018, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tvitovi postali kraći i pristojniji

Godinu dana nakon što je Twitter uveo mogućnost produženja objava sa 140 na 280 karaktera, društvena mreža je objavila da su tvitovi, paradoksalno, postali u proseku kraći i pristojniji.

Na primer, korisnici na engleskom jeziku pišu statuse od 33 slovna znaka, što je za jedno slovno mesto manje nego pre maksimalnog produženja objava.

Od uvođenja limita od 280 znakova tek jedan odsto korisnika objavljuje tvitove nove maksimalne dužine, a 12 odsto objava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ima više od 140 znakova.

Internetska društvena mreža za mikro-blogging primetila je da "ljudi čije objave imaju 280 slovnih znakova češće pišu 'molim' (54 odsto) i 'hvala' (22 odsto), kao i da češće koriste skraćenice".

Trend je primećen među korisnicima svih jezika.

U novembru 2017. godine Twitter je pokrenuo mini-revoluciju odustavši od limita koji je iznosio 140 slovnih mesta za latinične jezike, a uz izuzetak osoba koje koriste japansko, kinesko ili korejsko pismo, s obzirom na to da oni mogu reći više i s manjim brojem znakova.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Broj karaktera povećan na 280, a tvitovi sve kraći

Izvor: B92, 31.Okt.2018

Od uvođenja limita od 280 znakova tek jedan posto korisnika objavljuje tvitove nove maksimalne dužine, a 12 odsto objava ima više od 140 znakova.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.