Tviter uveo promene u računanju slova

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2017, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tviter uveo promene u računanju slova

Iz Tvitera su prošle godine najavili promene koje bi korisnicima, u nekim slučajevima, trebalo da omoguće povećanje broja slovnih znakova.

Naime, nije reč o povećanju broja karaktera koji mogu da se pišu u jednom tvitu, on i dalje ostaje 140, već o promeni načina računanja znakova. Prema poslednjoj najavi iz Tvitera, u 140 znakova se više neće računati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << medijski sadržaji poput fotografija i video snimaka, kao ni korisnička imena prilikom odgovora korisniku ili korisnicima te mreže.

I dok je deo ovih promena već neko vrijeme aktivan, iz Tvitera su tek juče objavili da se dužina korisničkih imena više neće uračunavati u 140 slovnih znakova.

U slučaju odgovora većoj grupi korisnika, samo njihovo spominjanje u tvitu oduzimalo je većinu karaktera za tvitovanje, što se više neće događati. Ime korisnika kome se odgovara na tvit neće se više pojavljivati unutar tvita, već iznad poruke u koju će se sada napokon moći upisati svih 140 znakova.

Ove promene uvedene su kako na vebu tako i na mobilnim uređajima.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Lajna" otišla u širinu: Korisnici Tvitera oduševljeni novim promenama (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 01.Apr.2017

Iz Tvitera su prošle godine najavili promene koje bi korisnicima, u nekim slučajevima, trebalo da omoguće povećanje broja slovnih znakova. Ispunili su obećanje!..Prema poslednjoj najavi iz Tvitera, u 140 znakova se više neće računati medijski sadržaji poput fotografija i video snmiaka, kao ni...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.