Tužne scene iz srpskog hrama: Dokle? (FOTO)

Izvor: Mondo, 11.Sep.2016, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužne scene iz srpskog hrama: Dokle? (FOTO)

Otac Sava Janjić objavio je na Twitteru fotografije sa strašnim scenama iz nedovršenog srpskog pravoslavnog hrama Hrista spasa u centru Prištine.

Sad scenes of the desecrated uncompleted church of Christ the Savior, Priština. Parts of burned tyres found #Kosovopic.twitter.com/phWDgazTyF

— Sava Janjic (@SavaJanjic) September 10, 2016
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
U taj hram u petak su nepoznate osobe provalile i podmetnule vatru.

Podmetanje požara u pravoslavnoj svetinji u Prištini predstavlja ozbiljan napad na verski objekat srpskog naroda koji ne sme proći nekažnjeno, ocenili su predstavnici Srbije.

Ovaj hram više puta je bio na meti vandala.

Podmetnut požar u hramu Hrista Spasa!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je posle najnovijeg napada osudila podmetanje požara i još jednom upozorila na opasnost od rastućeg albanskog ekstremizma i šovinizma u našoj južnoj pokrajini.

 "Pozivamo sve političke činioce u Prištini da rade na deeskalaciji prilika na Kosovu i Metohiji i spreče napade na srpski narod i njegove svetinje", navodi se sa opstenju Kancelarije za KiM.

Srbija će preduzeti sve korake kako bi nadležne međunarodne institucije i organizacije bile informisane o ovom vandalskom napadu, koji još jednom pokazuje kakav je stvaran odnos albanskih ekstremista prema srpskoj i hrišćanskoj baštini na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

"Smatramo da je ovo poslednji poziv na uzbunu, koji mora biti propraćen konkretnom i odlučnom akcijom privremenih organa samouprave u Prištini i međunarodnih institucija koje deluju na Kosovu i Metohiji", poručeno je u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.