Turski korisnici izvrdali vladinu blokadu Tvitera

Izvor: Blic, 22.Mar.2014, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski korisnici izvrdali vladinu blokadu Tvitera

Turske vlasti traže način da pooštre represiju na Tviter, pošto su korisnici tog socijalnog medija lako uspeli da izvrdaju pokušaj vlade da mu blokira pristup.

Na vladine napore da ukine Tviter juče su reagovali mnogi njegovi turski korisnici koji su našli način da nastave da tvituju i podsmevaju se vladi.

Prema korisnicima društvenih mreža i vestima, vladina represija danas se proširila i na Guglov Sistem naziva internet domena (Domain Name System), koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << korisnicima omogućio alternativni pristup Tviteru.

Uprkos tome, izgleda da su turski korisnici uspeli da izvrdaju i tu zabranu.

Turska je blokirala pristup Tviteru, pošto je premijer Redžep Tajip Erdogan zapretio da će "zatrti korene" te društvene mreže, na kojoj su objavljeni neki snimci koji nagoveštavaju da su dokazi iz skandala o korupciji, koji mesecima potresa tursku vladu, procurili u javnost pred lokalne izbore 30. marta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maštoviti načini da se izbegne blokada interneta u Turskoj

Izvor: Blic, 22.Mar.2014

Turske vlasti traže način da pooštre represiju na Tviter, pošto su korisnici tog socijalnog medija lako uspeli da izvrdaju pokušaj vlade da mu blokira pristup...Twitter is blocked in Turkey. On the streets of Istanbul, the action against censorship is graffiti DNS addresses. pic.twitter.com/XcsfN7lJvS..—...

Nastavak na Blic...

Turski korisnici lako zaobišli blokadu Tvitera

Izvor: Radio 021, 22.Mar.2014

Turske vlasti traže način da pooštre represiju nad Tviterom, pošto su korisnici tog socijalnog medija lako uspeli da izvrdaju pokušaj vlade da mu blokira pristup.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.