Tramp objavio fotografiju na Tviteru pa je odmah uklonio (FOTO)

Izvor: BKTV News, 15.Avg.2017, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp objavio fotografiju na Tviteru pa je odmah uklonio (FOTO)

Objava je uklonjena čim je uočena.

Predsednik SAD-a Donald Tramp objavio je na svom Tviter profilu karikaturu na kojoj voz udara reportera Si-En-En-a (CNN), tri dana nakon što je beli rasista automobilom pregazio ženu na desničarskom okupljanju.

Karikatura, koju je Tramp kasnije povukao, prikazuje kako novinara CNN-a gazi "Trampov voz", simbol njegovih pristalica, prenosi BBC.

Hey .@realDonaldTrump here's the retweet you deleted earlier. Did you forget >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Twitter archives? .@cnn pic.twitter.com/GXau8hlM85

Tramp je trenutno u Njujorku gde već dva dana traju protesti protiv njegovog dolaska i u znak podrške žrtvama belačkog rasizma.

Zvaničnik Bele kuće rekao je NBC-u da je karikatura, uz koju stoji natpis "Lažne vesti ne mogu zaustaviti Trampov voz", "objavljena nenamerno i da je "uklonjena čim je uočena".

Tramp se našao na udaru kritika i s leva i s desna nakon subotnjeg desničarskog skupa u Šarlotsvilu u Virdžiniji, na kojem je poginula žena. On nije odmah osudio bele rasiste, nego je umesto toga optužio "sve strane" zbog "mržnje, netrpeljivosti i nasilja" u tom gradu.

Trump Shares,then Deletes, Twitter Post of Train hitting Cartoon Person Covered by CNN Logo -NYTimes.com https://t.co/lNMZY81u4R

U ponedeljak je pokušao da objasni svoje stavove, osudivši Kju Kluks Klan i neonaciste. Međutim, i tom prilikom se okomio na reportera CNN-a. Kada ga je novinar Džim Akosta upitao zašto mu je trebalo tako dugo da osudi nasilne skupine, Tramp je odgovorio: "Volim prave vesti, a ne lažne".

Upirući prstom na tog dopisnika iz Bele kuće, dodao je: "Ti si lažna vest".

Medije koji po njegovu mišljenju šire "lažne vesti" Tramp često napada na Tviteru na kojem ga prati gotovo 36 miliona ljudi.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.