Teslin kamionet debituje u novembru

Izvor: B92, 14.Okt.2019, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teslin kamionet debituje u novembru

Ilon Mask je potvrdio da će produkcijska verzija električnog pik-apa/kamioneta biti predstavljena sledećeg meseca.

Na pitanje postavljeno na Tviteru, da li će se premijera novog modela koju je ranije najavio za novembar zaista održati u tom mesecu, Mask je odgovorio potvrdno, ne precizirajući tačan datum.

Podsećamo, prvi čovek Tesle je početkom avgusta objavio da je novo vozilo u završnoj fazi razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da će biti spremno za "možda za dva, tri meseca", da bi u septembru rekao da će se premijera održati u novembru.

Tesla je do sada objavila samo jednu "tizer" sliku svog kamioneta, ali ona ništa ne otkriva šta će on ponuditi niti kako će konkretno izgledati. Ipak, sam Mask je nekoliko puta sugerisao da će se kamionet zanačajno razlikovati od ostatka Tesline game automobila.

U junu je Tesla saopštio da će kamionet koštati manje od 50.000 dolara uz hrabru izjavu da će se s njim upravljati kao sa Porsche 911, dok će autonomija između dva punjenja baterije biti 650-800 kilometara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.