TUGA! PREMINUO POPULARNI VODITELJ - Bio je najomiljenije TV lice: Smrt potvrdio član porodice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2022, 16:18

TUGA! PREMINUO POPULARNI VODITELJ - Bio je najomiljenije TV lice: Smrt potvrdio član porodice!

Poruka njegovog sina rastužila je sve!

Piero Angela preminuo je u 93. godini.

Saopštenje o smrti slavnog novinara i najvećeg italijanskog komunikatora nauke objavio je njegov sin Alberto na Twitteru:

"Srećan put tata" njegova je poruka popraćena fotografijom.

Piero Angela bio je jedno od najomiljenijih lica Raija, njegovog drugog doma u kojem je radio šezdeset i pet godina, čineći savršen primer javne službe: sa svojim programom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Superquark, emitovanim na programu Rai 1. , upisao se u istoriju italijanske televizije.

Strast, jasnoća i racionalnost bile su mantre njegova života, koje je posvetio nauc s najvišim ciljem da je učini dostupnom svima. Da bi to učinio, uspeo je stvoriti novi jezik, novi način poimanja znanja:

“Otkriti jednostavno znači prevesti, to jest reći istu stvar drugim rečima”, objasnio je govoreći o svom radu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.