TRAMP BRANI SRBINA NA TVITERU: Platio je visoku cenu! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2020, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP BRANI SRBINA NA TVITERU: Platio je visoku cenu! (FOTO)

Predsednik SAD napisao je da je bivši guverner Ilinoisa srpskog porekla, Rod Blagojević nije prodao mesto u Senatu.

- Rod Blagojević nije prodao mesto u Senatu. Odslužio je 8 godina zatvora, uz mnogo preostalih. Platio je visoku cenu. Još jedan (Džejms) Komi i dogovor bandi! Hvala

Lisi But koja zaista shvata šta se događa - napisao je Tramp na Tviteru.

Rod Blagojevich did not sell the >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Senate seat. He served 8 years in prison, with many remaining. He paid a big price. Another Comey and gang deal! Thank you to @LisaMarieBoothe who really “gets” what’s going on! @FoxNews

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 19, 2020

Podsećamo, bivši guverner Ilinoisa srpskog porekla, Rod Blagojević, izašao je iz zatvora nakon što ga je američki predsednik Donald Tramp pomilovao.

Blagojević (63), koji je bio usuđen na 14 godina zatvora zbog korupcije, pušten je iz zatvora četiri godine pre nego što bi imao pravo na uslovnu slobodu 2024. godine. U zatvoru je proveo skoro 8 godina.

Blagojević je istakao da je "duboko i večno" zahvalan Trampu zbog odluke da mu preinači zatvorsku kaznu.

- On (Tramp) nije morao to da uradi. On je republikanski predsednik, a ja sam bio demokratski guverner - rekao je Blagojević.

Blagojeviću, bivšem demokratskom guverneru Ilinoisa na teret se stavlja da je pokušao da proda mesto u Senatu, koje je ostalo upražnjeno odlaskom Baraka Obame.

Njegova supruga Peti je 2018. godine putem medija pozvala Trampa da interveniše, hvaleći predsednika i povezujući istragu protiv svog supruga sa istragom specijalnog tužioca Roberta Malera o navodnoj umešanosti Rusije u predsedničke izbore 2016. godine.

U avgustu prošle godine Tramp je na Tviteru napisao da Bela kuća razmatra Blagojevićev slučaj.

- Rod Blagojević je osuđen na 14 godina zatvora, a odslužio je sedam godina. Mnogi traže da razmotrim mogućnost da mu smanjim tako tešku kaznu - naveo je Tramp.

Presuda Blagojeviću privukla je veliku pažnju, iako su u Ilinoisu četiri od poslednjih 10 guvernera završila u zatvoru zbog korupcije. Blagojević je, naime, osuđen na najdužu kaznu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Trampokrata" Blagojević, oglasio se i Tramp

Izvor: B92, 19.Feb.2020

Ja sam "trampokrata" i da imam mogućnost da glasam, glasao bih za Trampa, izjavio je danas bivši guverner Ilinoisa Rod Blagojević..."Želimo da izrazimo najdublju i večnu zahvalnost predsedniku Trampu. Nije morao to da uradi. To je čin dobrote", rekao je Blagojević ispred svoje porodične kuće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.