Sunak će ipak učestvovati na samitu o klimi iduće sedmice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2022, 14:05

Sunak će ipak učestvovati na samitu o klimi iduće sedmice

Britanski premijer Riši Sunak izjavio je danas da će učestvovati na samitu COP 27 iduće sedmice u Egiptu, menjajući na taj način prvobitnu odluku da ne prisustvuje toj godišnjoj konferenciji UN o klimatskim promenama zbog rešavanja hitnih ekonomskih pitanja

Sunak je napisao na Tviteru da nema dugoročnog razvoja bez angažovanja za sprečavanje klimatskih promena, kao i da nema energetske sigurnosti bez investiranja u obnovljive izvore energije, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Sunak je rekao da će prisustvovati samitu COP 27 da bi zaključci sa prošlogodišnjeg samita COP 26 u Glazgovu nastavili da se sprovode u cilju sigurne i održive budućnosti.

Britanskog premijera su kritikovali klimatski aktivisti, opozicioni političari, kao i pojedini pripadnici njegove Konzervativne partije nakon što je prošle sedmice njegova kancelarija saopštila da Sunak neće učestvovati na COP 27 da bi se fokusirao na pripremu fiskalnog izveštaja koji treba da bude objavljen 17. novembra.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi britanski premijer promenio odluku, ipak ide u Egipat

Izvor: Danas, 02.Nov.2022

Novi britanski premijer Riši Sunak danas je promenio svoju raniju odluku da ne učestvuje klimatskom samitu u Egiptu u organizaciji Ujedinjenih nacija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.