Stravičan vazdušni napad! SAD izbombardovale ID u Somaliji prvi put, više terorista ubijeno!

Izvor: BKTV News, 04.Nov.2017, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stravičan vazdušni napad! SAD izbombardovale ID u Somaliji prvi put, više terorista ubijeno!

Sjedinjene Američke Države izvele su prve vazdušne udare na ekstremiste Islamske države u Somaliji i "ubile više terorista", saopštila je danas američka vojska.

Prvi napad je izveden u ponoć po lokalnom vremenu, a drugi danas u 11 sati, takođe po lokalnom vremenu, saopštila je Pentagonova komanda za Afriku, prenosi Rojters.

The U.S. for the first time conducted airstrikes against ISIS fighters in Somalia, where ISIS is a growing presence. https://t.co/UU3EsCXzMj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pic.twitter.com/tLYKXLhJuN

"Više terorista je u napadima ubijeno", navodi se u saopštenju, u kojem se dodaje da su napadi izvedeni u koordinaciji sa vladom Somalije.

Snage SAD će nastaviti da koriste sve dozvoljene i primerene mere da zaštite Amerikance i onesposobe terorističke pretnje, zaključuje se u saopštenju.

USA launches first ever missile strikes on ISIS terrorists in Somalia https://t.co/UWUgNELJDi pic.twitter.com/lXlDHUERJI

Islamska država vrbuje nove pripadnike u tom regionu, premda eksperti kažu da je obim ekstremističkih snaga nejasan i da ID ostaje ne tako značajan igrač u poređenju sa grupom Al Šabab, navodi britanska agencija.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD izvele prve vazdušne udare protiv ID u Somaliji

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Nov.2017

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države izvele su prve vazdušne udare na ekstremiste Islamske države u Somaliji i "ubile više terorista", saopštila je danas američka vojska..Prvi napad je izveden u ponoć po lokalnom vremenu, a drugi danas u 11 sati, takođe po lokalnom vremenu, saopštila je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.