Starović: Još jedan primer propagande protiv Srbije

Izvor: B92, 19.Jan.2023, 19:15

Starović: "Još jedan primer propagande protiv Srbije"

Sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović objavio je na Tviteru primer propagande koja se vodi protiv Srbije.

Danijel Smit, koji se predstavlja kao stručnjak za međunarodne odnose, politiku, bezbednost, Ukrajinu i Zapadni Balkan, i borac protiv "ruskih dezinformacija", optužio je Srbiju da šalje dobrovoljce u Ukrajinu.

On je na Tviteru objavio snimak ruske agencije RIA Novosti, i napisao sledeće:

"Srpski dobrovoljci se obučavaju sa Rusima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za borbu protiv Ukrajine. Da li ovako izgleda zemlja kandidat za EU", napisao je Smit na Tviteru.

Na ovaj pokušaj propagande protiv Srbije dobio je brz odgovor - od državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Nemanje Starovića.

"Još jedan primer propagande, koja se plasira širom sveta, a koja u velikoj meri iskrivljuje stvarnost. Činjenica je da Srbija zabranjuje učešće naših građana u bilo kom stranom sukobu, bilo da je to rat u Siriji ili Ukrajini. Kršenje tog zakona kažnjava se sa do 10 godina zatvora, bez izuzetka", objavio je Starović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.