Stanivuković se sastaje sa Kristijanom Šmitom

Izvor: B92, 26.Maj.2022, 09:34

Stanivuković se sastaje sa Kristijanom Šmitom

Banjaluka -- Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je da će se danas sastati sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, koji nije priznat u RS.

Stanivuković je ovu najavu susreta objavio na Tviteru i poručio da će se tokom susreta sa Šmitom ponašati u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS).

"Zauzećemo stavove koji su u interesu Republike Srpske i u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali pokazati i otvorenost i spremnost na dijalog", napisao je banjalučki gradonačelnik.

NSRS je donela zaključke prema kojima "predstavnici stranaka iz RS odbacuju nametnute odluke visokog predstavnika (tzv. Inzkov zakon), smatraju ih neprihvatljivim i ništavnim".

Republika Srpska ne priznaje Šmita, jer njegov mandat nije potvrđen u Savetu bezbednosti UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Visoki predstavnik posjetio Banju Luku i razgovarao s gradonačelnikom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2022

Nijedna isključivost nije dobra te, iako smo posvećeni tome da branimo interese Republike Srpske (RS), moramo pokazati da smo dio Evrope, otvorenog Balkana i svijeta – izjavio je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, nakon sastanka s visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini (BiH) Christianom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.