Srđan Dragojević ostao dužan Isidori Bjelici, a sada je ismeva!

Izvor: Svet plus, 10.Avg.2020, 10:41

Srđan Dragojević ostao dužan Isidori Bjelici, a sada je ismeva!

Posle Ivana Ivanovića, koji je kritikovao odluku da Isidora bude sahranjena u aleji, oglasio se reditelj Dragojević putem Tvitera. Srđan Dragojević ostao dužan Isidori Bjelici za scenario, za filma "Mi nismo anđeli", a sada je javno ismeva!

Smrt Isidore Bjelice, jedne od naših najpoznatijih spisateljica, uzburkala je javne krugove društva budući da su njen lik, rad i delo jedni smatrali vanserijskim, produhovljenim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << dragocenim i važnim za današnje društvo, dok nekolicina javnih ličnosti osuđuje to što je književnica dobila počasno mesto u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Posle Ivana Ivanovića, koji je sramno kritikovao odluku da Isidora bude sahranjena u aleji, oglasio se reditelj Srđan Dragojević putem Tvitera, koji je na konto starih neraščišćenih računa sa Isidorom ismejao njenu večnu kuću, nazivajući je "Pop-aleja".

Dragojević, koji za života Isidori nije isplatio novac koji joj je dugovao za scenario filma "Mi nismo anđeli", odlučio je da, uprkos nepravdi koju joj je načinio, i nakon njene smrti nastavi da je blati.

- Da ne bi bilo okapanja i žustrih diskusija, političkih i drugih animoziteta i teških reči, verujem da je kvalitetno i kompromisno rešenje otvoriti "Pop-aleju" na nekom od grobalja, aleju poznatih, pod pokroviteljstvom Glorija-Story-Hello. I lepo i korisno i civilizovano - napisao je naš proslavljeni filmski režiser, koji je inače bio student na klasi kod supruga preminule Isidore Nebojše Pajkića.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.