Spremite se za novi Twitter

Izvor: Dzungla.org, 11.Dec.2011, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremite se za novi Twitter

Nakon što je Facebook poslednjim promenama “krenuo u susret” Twitteru iskoristivši neka rešenja te društvene mreže, Twitter u najnovojim promenama pravi iskorak “u susret” Facebooku. Glavne novine: Home, @connect i #discover.

Twitter je zvanično predstavio novi dizajn svoje službene strane i aplikacije. U objavi tih noviteta, na koje će svi korisnici biti prebačeni tokom narednih nekoliko nedelja, Twitter naglašava da je pojednostavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << dizajn i mogućnost praćenja onoga što korisnike interesuje, povezivanje sa drugima i otkrivanje novih sadržaja.
Novi dizajn pojaviće se uskoro i na veb-stranici Twittera i na aplikacijama za mobilne telefone. Korisnici TweetDecka takođe ne treba da brinu, pošto će i ta platforma podržavati novi način funkcionisanja Twittera.
Vaš profil ubuduće će ličiti na naslovnu stranu, na kojoj će slika i vaš opis biti dominantni.
Na glavnom meniju Twittera ubuduće će se nalaziti tri glavna linka: Home, @connect i #discover.
Na Homeu će se manje-više nalaziti ono što je i do sada - stranica koju sami uređujete i na kojoj vidite tvitove profila koje ste sami odabrali da ćete pratiti.

Novina je što će se ubuduće u samim tvitovima videti fotografije, video klipovi i stranice koje korisnici linkuju, zapravo ovi sadržaji će postati dostupniji i neće kao do sada izlaziti samo u obliku linka.
Pod @connect Twitter ovoga puta objedinjuje ono što se nakon poslednje promene dizajna i organizacije strane nalazilo najpre pod @mention i 'activity'. Na tom objedinjenom mestu ćete od sada videti ko vas je u svom tvitu spomenuo, ko je novi počeo da vas prati i koga su osobe koje vi pratite počele da prate. Ova promena trebalo bi da novim korisnicima Twittera olakša prihvatanje dosadašnje konfuzne organizacije podvučene pod '@' simbol.
Konačno, pod #discover ubuduće će se nalaziti ono što što bi, s obzirom na to koga pratite i ko prati vas, kao i na lokaciju (problem koji još uvek nije rešen, jer Twitter ove prostore i dalje 'razapinje' gurajući ih u Norvešku, Rusiju i Italiju) i jezik kojim se služite.
Očigledna ideja je da se novim korisnicima olakša koršćenje ove društvene mreže i lakše dolaženje do sadržaja koji vas interesuju.
Novine će zahvatiti i profesionalne, korpiracijske stranice. Glavna novina odnosi se na header koji ssada može da sadržati logo kompanije i ostale elemente vizuelnog identiteta. Kompanije će moći da 'zakucaju' jedan tvit u vrh timelina i u njemu da predstave svoj vizuelni identitet ili video klip.
( Izvor: Mondo )
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.