Snimljen neverovatan prizor na nebu iznad Italije: Opomena sa neba? FOTO

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 07:36

Snimljen neverovatan prizor na nebu iznad Italije: "Opomena sa neba"? FOTO

Italijan Valter Binoto objavio je fotografiju zanimljivog prizora na nebu i tako pokrenuo rasprave na društvenim mrežama.

Neki korisnici Tvitera su tvrdili da je reč o lažnoj fotografiji, a neki su zbijali šale da je ovo "opomena sa neba". Veličina ovog crvenog kruga iznosila je oko 360 kilometara.

Naime, reč je o prirodnoj pojavi ELVES, odnosno emisiji svetlosti i perturbacija veoma niske frekvencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usled izvora elektromagnetnih impulsa.

Drugim rečima, do pojave crvene svetlosti dolazi kada elektromagnetni impulsi munje pogode jonosferu. ELVE je prvi put zabeležena 1990. godine, a naučnici kažu da je uglavnom vidljiva iz svemira.

Iz tog razloga ne postoji mnogo fotografija. Binoto ju je primetio zahvaljujući oluji koja se pojavila u Ankoni i zato je uspeo da snimi ovu zanimljivu pojavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.