Smanjiti uticaj države u medijima

Izvor: NaDlanu.com, 01.Avg.2012, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjiti uticaj države u medijima

BEOGRAD, 1. avgusta 2012. (Beta) - Nova vlada trebalo bi da smanji uticaj države na medije, ocenio je u sredu predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović.

BEOGRAD, 1. avgusta 2012. (Beta) - Nova vlada trebalo bi da smanji uticaj države na medije, ocenio je u sredu predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović."Nova Vlada mora da razvlasti državu u medijskoj sferi. To praktično znači samoukidanje uticaja na medije", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je Obradović u intervjuu na društvenoj mreži Tviter (Twitter).Kako je preneo portal EurAktiv Srbija, Obradović je rekao da će Medijska strategija, doneta 2011. godine, za NUNS biti osnov za razgovor sa novim ministrom o poboljšanju situacije u medijima."Ona sadrži sve naše predloge", istakao je Obradović, dodavši da se o tom dokumentu niko iz nove vlade još nije izjasnio."Pitanje je da li će Vlada prihvatiti Strategiju kao dokument kojim su definisane buduće medijske reforme", izjavio je Obradović i dodao da se tek očekuje njeno izjašnjavanje.Po njegovoj oceni, medijima će se u novoj vladi baviti budući državni sekretar, budući da ministar za kulturu medije "nije spomenuo do sada".
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.