Slovsnska vlada usvojila prijedlog rebalansa i blago podigla planirani suficit

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jan.2019, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovsnska vlada usvojila prijedlog rebalansa i blago podigla planirani suficit

LJUBLJANA - Slovenska vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog rebalansa ovogodišnjeg državnog proračuna, s kojim rastu i prihodi i rashodi. 

Proračunski suficit predviđen je na razini od 0,4 posto BDP-a, što je za 0,1 postotni bod više nego što je ministar financija Andrej Bertoncelj najavio u prosincu prošle godine.

"Provodimo odgovarajući odnos između stabilnosti javnih financija, brige za građane i šireg razvoja zemlje", komentirala je Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na Twitteru prijedlog proračuna kojeg bi parlament trebao potvrditi početkom ožujka.

Prema tim planovima, državna riznica će ove godine dobiti 10,35 milijardi eura, odnosno 599 milijuna eura više nego što je vlada planirala za ovu godinu.

Rashodi svih proračunskih korisnika zajednički je utvrdila vlada u prosincu prošle godine, što se također povećava. Umjesto 9,70 milijardi eura, iznosit će 10,16 milijardi eura, odnosno 463 milijuna eura više. Stoga se sredstva povećavaju gotovo svim proračunskim korisnicima.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.