Schmidt traži da se zaustavi pritisak na Zlatka Kneževića, sudiju Ustavnog suda BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jun.2023, 13:10

Schmidt traži da se zaustavi pritisak na Zlatka Kneževića, sudiju Ustavnog suda BiH

Sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Zlatko Knežević izložen je neprihvatljivom pritisku neodgovornih političara, izjavio je u subotu 17. juna visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt. Sudija Knežević, jedini sudija iz entieta Republika Srpska, rekao je da će podnijeti zahtjev za prijevremenu penziju dva mjeseca nakon što je Narodna skupština ovog entiteta. u aprilu, usvojila zaključke kojima se između ostalog osporava rad Ustavnog suda, poziva na potpuno nepoštovanje njegovih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Šmit traži da se zaustavi pritisak na sudiju Kneževića

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2023

Sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Zlatko Knežević izložen je neprihvatljivom pritisku neodgovornih političara, rekao je danas visoki predstavnik u BiH koga RS ne priznaje Kristijan Šmit.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.