Izvor: JUGpress.com, 09.Feb.2022, 21:38

Savez 90 kopira nemačke Zelene

BERLIN

Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon rekla je da partija Savez 90/Zeleni Srbije zloupotrebljava identitet nemačkih Zelenih, prenosi danas N1.

“Partija iz Srbije, pod nazivom ‘Savez 90/Zelenih Srbije’, kopira naziv, ideje i vizuelni identitet nemačke Zelene partije“, napisala je ona na Tviteru.

Fon Kramon je istakla da ljudi iz poslaničke grupe Zelenih u EP >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << žele da naglase da Savez 90/Zeleni Srbije bez odobrenja koristi ime, vizuelni identitet i kredibilitet te nemačke partije u, kako je navela, “pokušaju da prevari glasače u Srbiji, koji sve više postaju svesni ekoloških problema u Srbiji”.

Istakla je da žele da naglase da ne postoje bilo kakve veze niti saradnja između Zelenih i pomenute partije iz Srbije.

“Srbija ima partije i organizacije koje istinski promovišu i neguju ekološke vrednosti i ideje. Među našim prirodnim i uskoro zvaničnim partnerima su Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma Akcija (koalicija “Moramo”), koji su u prvim borbenim redovima za zelenu politiku”, naglasila je Fon Kramon.

Evroposlanica je dodala da akcije Saveza 90/Zelenih Srbije nisu u saglasnosti sa demokratskim standardima i vrednostima EU.

“Kako se približava početak predizborne kampanje, pozivamo na fer i slobodnu kampanju, koja se ne zasniva na obmanjivanju glasača, već na poštovanje vrednosti Evropske unije”, zaključila Fon Kramon.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.