SZO:Tviter unosio zabunu tokom pandemije gripa

Izvor: Blic, 15.Apr.2010, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO:"Tviter" unosio zabunu tokom pandemije gripa

Kratke poruke (tvitovi) koje se šalju preko čuvene društvene mreže "Tviter" unosile su zabunu tokom dosadašnjeg trajanja virusa gripa A (H1N1), ocenila je Svetska zdravstvena organizacija.

Već optužene da pronose glasine, društvene mreže na čelu sa "Tviterom" su, kako smatraju u SZO, poremetile komunikaciju koja se odnosi na grip H1N1, prenele su svetske agencije.

Bilo je raznih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << informacija, spekulacija i kritika, u velikom broju glasila, istakao je specijalni savetnik za grip u SZO Keiđi Fukuda, osvrnuvši se na probleme sa kojima se suočavala ta organizacija prilikom dostavljanja informacija o pandemiji i konfuziji koja je pratila njenu pojavu.

Fukuda je izrazio i žaljenje što su kampanje protiv vakcinacije otežale posao zdravstvenih službi.

Stručnjaci sa Gradskog univerziteta u Londonu u "Tviteru", međutim, vide "saveznika" u borbi protiv budućih pandemija.

Radi se o stavu zasnovanom na jednostavnoj konstataciji da je u periodu od maja do decembra 2009. godine oko tri miliona "tvitova" na engleskom jeziku sadržalo reč "grip".
Pogledaj vesti o: Twiter,   H1N1

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.