SVI SU TIHI: Tišina na Tviteru i WeChat platformi

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2020, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVI SU TIHI: Tišina na Tviteru i WeChat platformi

Usled virusa sve veća tišina...

Kineska vlada prati aktivnosti građana na platformama poput WeChat-a i Twitter-a, najpre one koji dele negativne informacije koje su u vezi sa krizom koje zvaničnici smatraju nepoželjnima.

Koronavirus je, naravno, jedna od glavnih tema ne samo u Kini, već u celom svetu, a među kineskim državljanima je sve popularniji haštag “I want freedom of speech,” budući da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je zdravstvena kriza još jednom podsetila na internet cenzuru u ovoj zemlji. Nakon smrti uzbunjivača Li Wenlianga u okviru haštaga na društvenoj platformi Weibo se pojavilo više od dva miliona postova, ali su uklonjeni već narednog dana.

Cenzura se sada fokusira i na pojedince, a ne samo na velike pokrete, a zdravstvenim radnicima se preporučuje da koronavirus ne spominju u grupnim chat-ovima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.