SLEDEĆI PUT KAD BUDETE GOVORILI O SVETSKOJ ZAJEDNICI... Peking jednim tvitom ismejao samit G7 i ukazao na ovu činjenicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2022, 21:26

"SLEDEĆI PUT KAD BUDETE GOVORILI O SVETSKOJ ZAJEDNICI..." Peking jednim tvitom ismejao samit G7 i ukazao na ovu činjenicu

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan podsetio je pratioce na Tviteru da je stanovništvo zemalja G7 samo deo globalne zajednice.

On je objavio sliku na kojoj se vidi da populacija zemalja BRIKS-a iznosi približno 3,2 milijarde ljudi. Istovremeno, broj ljudi koji žive u zemljama G7 je daleko inferiorniji – samo 777 miliona.

So next time when they talk about "international >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << society", you know what they mean... pic.twitter.com/3sV23dxLCp

— Lijian Zhao 赵立坚 (@zlj517) June 28, 2022

- Sledeći put kada budete govorili o "svetskoj zajednici", imajte na umu šta se zaista misli - naveo je diplomata.

G7 je udruženje sedam vodećih ekonomski razvijenih zemalja u koje ulaze SAD, Nemačka, Japan, Velika Britanija, Francuska, Italija i Kanada.

BRIKS je ekonomski blok osnovan 2006. godine. Uključuje Rusiju, Kinu, Brazil, Indiju i Južnu Afriku. U ponedeljak je objavljeno da je Iran podneo zahtev za članstvo u BRIKS-u, a Argentina je zauzvrat objavila nameru da se pridruži toj asocijaciji.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RT: Kina se izrugala grupi zemalja G7

Izvor: Vostok.rs, 29.Jun.2022, 08:50

Usred sastanaka visokog profila lidera G7 i NATO-a, portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Žao Liđijan objavio je ilustraciju na kojoj je istakao da uprkos tome što se nazivaju „međunarodna zajednica“, zemlje G7 zapravo čine mali procenat svetske populacije. Stavljajući lidere...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.