SAMI SEBI PUCALI U NOGU! Tači na Tviteru prerano slavio priznanje lažne države, pa pokvario posao Vljore Čitaku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAMI SEBI PUCALI U NOGU! Tači na Tviteru prerano slavio priznanje lažne države, pa pokvario posao Vljore Čitaku!

Tači se apsolutno oglušio o zahtev Čitaku!

Objava Hašima Tačija na Tviteru da je primio obaveštenje od kosovske predstavnice u Sjedinjenim Američkim Državama Vljore Čitaku o tome da je Jamajka priznala kosovsku nezavisnost, što se ispostavilo kao lažna vest, zapravo je pokvarila čitav posao, piše prištinska Koha.

Taj dnevni list je objavio da je imao uvid u internu komunikaciju sa obaveštenjima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o jamajčanskom priznavanju takozvanog Kosova, u kojima je Vljora Čitaku, navodno, sugerisala vlastima u Prištini da tu informacije ne objavljuju pre dobijanja usmene potvrde.

- Za objavljivanje je najbolje da sačekate verbalnu notu - pisala je Čitaku iz Njujorka.

Nekoliko sati kasnije, međutim, Tači se apsolutno oglušio o zahtev Čitaku, objavivši na Tviteru, da Jamajka priznaje takozvanu kosovsku nezavisnost, što je, piše Koha, izazvalo reakciju vlasti u Kingstonu.

Great news! I just got notified from our Ambassador @vloracitaku that #Jamaica has recognized Republic of #Kosovo as sovereign and independent. I know this is a result of hard work & lobbying of several years, incl @RepEliotEngel. Good work. Thank you dear friends from Kingston! pic.twitter.com/17KPSXdrvL

— Hashim Thaçi (@HashimThaciRKS) February 20, 2020

Zapravo, Tači je nesmotrenim postupkom upozorio Srbiju, koja se obratila Jamajki i uspela da utiče da tamošnje vlasti zaustave proces priznanja, tvrdi Koha.

Ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Dž. Smit danas je demantovala navode o priznanju takozvanog Kosova, poručivši da njena zemlja do ovog trenutka nije priznala samoproglašenu kosovsku nezavisnost.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.