Izvor: Blic, 21.Okt.2016, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Hakerski napadi su rešeni, neće biti više problema

Najmanje dva talasa hakerskih napada blokirala su ili onemogućila regularno korišćenje nekih od najposećenijih sajtova. Najveće posledice osetili su korisnici koji stanuju na istočnoj obali SAD gde većina nije uopšte imala pristup Tviteru, Spotifaju, Netfliksu, Amazonu, Tumbliru, Reditu i drugim portalima, javlja "Ju-Es-Ej Tudej".

Za prvi napad veruje se da se dogodio oko sedam časova ujutru po lokalnom vremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u petak. Situacija je rešena već oko pola deset, međutim onda su krenuli novi hakerski napadi.

To je rezultiralo u masovnoj zabrani pristupa preko provajdera "Din". Ovakvi napadi imaju dugu istoriju, ali postaju sve češći nakon skorašnjeg objavljivanja jednostavne kompjuterske šifre koja omogućuje njihovo nastajanje.

Pročitajte još:

Najčešće se realizuju kada neko "preplavi" određen portal velikim brojem podataka "lažnog saobraćaja" u pokušaju da obori sistem.

Kompanija je potvrdila da je došlo do napada, kao i pojedini portali, ali su naknadno obavestili korisnike da je situacija rešena, prenosi "Ju-Es-Ej Tudej".

Portparol Bele kuće Džoš Ernest rekao je da bezbednosni zvaničnici "prate šta se događa", ali da u tom momentu nema informacija ko stoji iza napada.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hakerski napadi u SAD - zagrevanje za izborni dan?

Izvor: RTS, 22.Okt.2016, 13:51

Posle dva uzastopna napada koji su blokirali više velikih sajtova i onemogućili korisnicima na istočnoj obali SAD pristup Tviteru, Spotifju, Netfliksu, Amazonu i Reditu, mediji postavljaju pitanje da li je to osveta pristalica Asanža ili uvod u hakerske napade na dan izbora. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.