Saša Radulović (DJB) obišao okupirane zgrade opština na severu KiM

Izvor: KMnovine.com, 25.Jul.2023, 12:47

Saša Radulović (DJB) obišao okupirane zgrade opština na severu KiM

Saša Radulović (DJB) obišao okupirane zgrade opština na severu KiMSaša Radulović, osnivač i predsednik stranke DJB (Dosta je bilo), obišao je uzurpirane zgrade opština u Leposaviću i Zvečanu o čemu je pisao na Tviteru a KM novine to prenose u celosti.



Priština ne može da drži sever KiM. Razlog je jednostavan: tamo žive praktično samo Srbi. Ne može naravno ni KFOR ali Srbi ne žele sukob sa KFOR-om pa su mirni. Problem na početku ove krize je >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << bio kada KFOR napao Srbe, ne obratno.

Na slikama su opštinske zgrade u Leposaviću i Zvečanu. Mali broj albanskih policiajca sede u zgradama kao kanarinci u kavezu okruženi vojnicima KFOR-a i njihovim vozilima koja su u potpunom okruženju kao glineni golubovi, po ceo dan traže hlad i peku se na vrelom suncu i temperaturi koja ide i do 40 C.


U Leposaviću stoji i velika srpska zastava u krugu koji je ogradio KFOR. Samo je neki od kanarinaca istakao i prištinsku zastavu sa prozora na poslednjm spratu. U Zvečanu su turski vojnici u Leposaviću mađarski.


U Zvečanu su i jednu stambenu zgradu i školu stavili u svoj krug jer bi inače iz stanova zgrade i škole mogli da ih posipaju vodom i  sve bi izgledalo još smešnije i tragičnije. Vojnici KFOR-a sede i hodaju ispred ulaza u stambenu zgradu jer im je tamo najbolji hlad. Kanarinci i ne izlaze napolje.


Ceo KFOR izgleda tragi-komično i praktično je na milost i nemilost srpskog stanovništva.

Priština je vojno i policijski jako slaba. Prosek godina u policiji je 48, dok više od pola policajaca ima preko 50 godina. Mladi Albanci neće ni u policiju ni u vojsku, već u Švajcarsku i Nemačku. Bez KFOR-a, odnosno NATO-a, oni ne mogu da drže ni čisto albanska mesta koja su praktično polu-prazna sa novim praznim kućama.

Srbija želi normalan život sa Albancima na KiM, uz međusobno poštovanje i poštovanje slobode i dostojanstva svakog čoveka, ali se neće odreći svoje teritorije.



Srbija planira da, time što će ekonomski i na svaki drugi način ojačati, ponovo postane država ka kojoj će drugi gravitirati i ponovo postati svetlost na kraju tunela i izvor slobode za sve porobljene ljude na Balkanu.





Priština ne može da drži sever KiM. Razlog je jednostavan: tamo žive praktično samo Srbi. Ne može naravno ni KFOR ali Srbi ne žele sukob sa KFOR-om pa su mirni. Problem na početku ove krize je bio kada KFOR napao Srbe, ne obratno.

Na slikama su opštinske zgrade u Leposaviću i… pic.twitter.com/1I05hisXnD
— Saša Radulović (@SasaRadulovich) July 23, 2023

 
* * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se u potpunosti oslanja na podršku svojih čitalaca


Pomozite naš rad






 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.