Rusija produžila meru usporavanja saobraćaja „Tvitera“

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2021, 09:38

Rusija produžila meru usporavanja saobraćaja „Tvitera“

Ruska regulatorna agencija "Roskomnadzor" je produžila meru usporavanja saobraćaja "Tvitera" do 15. maja, navodi se na internet stranici agencije. Rad društvene mreže usporen je od 10. marta. Za to vreme, "Tviter" je obrisao oko 1,9 hiljada od 3,1 hiljade materijala sa dečijom pornografijom, pronarkotičnim i samoubilačkim sadržajem koji nisu izbrisani od 2017. godine, a koji su zabranjeni u Rusiji. „Uzimajući u obzir odluku koju je `Tviter` prvi put doneo da promeni principe i brzinu sopstvene usluge moderiranja, `Roskomnadzor` je odlučio da ne prelazi na sledeću meru, da u potpunosti blokira rad društvene mreže u zemlji, produžavajući meru ograničenja saobraćaja“, navodi se u saopštenju, prenose RIA Novosti. Stoga je kompanija dobila dodatno vreme da ukloni sav zabranjeni sadržaj i svoje aktivnosti uskladi sa ruskim zakonom. 1. aprila, Sinead Meksvinej, potpredsednik društvene mreže za javnu politiku u Evropi, Bliskom Istoku i Africi, saopštio je o naporima koje "Tviter" čini na poboljšanju moderacije zabranjenog sadržaja. "Roskomnadzor" je još jednom podsetio, da bi se ukinula mera usporavanja saobraćaja, kompanija mora ukloniti sav zabranjeni sadržaj.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija: Usporen rad Tvitera do 15. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2021

Ruski regulator telekomunikacija Roskomnadzor odlučio je da do 15. maja produži mere za usporavanje rada Tvitera...Imajući u vidu prvobitnu odluku Tvitera da promeni principe i brzinu sopstvene usluge moderiranja u Rusiji, kao i da ukloni značajan deo zabranjenog sadržaja, Roskomnadzor je odlučio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.