Rampa za nasilan ili uznemiravajući sadržaj

Izvor: B92, 20.Nov.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rampa za "nasilan" ili "uznemiravajući" sadržaj

U Twitteru su odlučili da se ozbiljnije pozabave problemom uznemiravanja svojih korisnika i govorom mržnje. Tako će korisnici te društvene mreže, ubuduće, moći da označe celu listu tvitova kao "nasilnu" ili "uznemiravajuću".

Novo ažuriranje, trenutno dostupno samo za uređaje sa iOS operativnim sistemom (uskoro će biti i za ostale platforme), korisnicima omogućava da prijave ne samo jedan tvit, već celu listu povezanih tvitova koji sadrži uvredljive ili uznemiravajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poruke.

Kada takve poruke prijave Twitteru, moći će da ih označe kao nasilne.

Prijavljivanje cele liste identično je prijavljivanju pojedinačnog tvita. Korisniku će se u meniju liste tvitova pojaviti opcija "prijavi", kojom će moći da označe celu listu tvitova.

"Nakon što korisnik pošalje prijavu, poslaćemo mu mejl sa potvrdom da smo je primili i dati mu preporuke kako bi popravio svoje iskustvo na Twitteru", navodi se u saopštenju Twittera objavljenom u ponedeljak.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.