RZS: Mediji hitno da uklone lažnu vest o popisivačima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 22:23

RZS: Mediji hitno da uklone lažnu vest o popisivačima

Republički zavod za statistiku (RZS) demantovao je večeras pisanje pojedinih portala da su "lažni popisivači pokušali da uđu u stanove" građana i pozvali da oni koji su objavili hitno uklone ovakav sadržaj.

U saopštenju medijima iz RSZ kažu da nema saznanja od MUP-a, sa kojim blisko sarađuje u akciji od nacionalnog značaja kao što je Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022, da je bilo prijava ovog tipa od građana.

Ističu i da Petar Korović, pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << direktora Republičkog zavoda za statistiku nema lični nalog na Tviteru, niti na bilo kojoj drugoj društvenoj mreži.

"Tviter nalog @tviter_advokat (koji je navedeni izvor ovih sadržaja) je privatni nalog građanina, koji je potpuno samoinicijativno objavio sopstvene instrukcije građanima.

Delovi teksta u kojima se navodno citira Petar Korović netačni su i proizvoljni", poručeno je iz RZS.

S obzirom na to da je sadržaj ove objave ne samo neistinitm već unosi i nepotrebnu paniku i strah među građane, iz RZS, kako navode, zahtevaju u sladu sa Zakonom o javnom informisanju da mediji hitno uklone sadržaj koji su objavili.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U medijima se pojavila vest da lažni popisivači haraju Srbijom: Hitno se oglasio Republički zavod za statistiku!

Izvor: 24sedam.rs, 08.Okt.2022, 07:25

S obzirom na to da je sadržaj ove objave ne samo neistinit već unosi i nepotrebnu paniku i strah među građane, iz RZS, kako navode, zahtevaju u sladu sa Zakonom o javnom informisanju da mediji hitno uklone sadržaj koji su objavili

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.