RT: Plovidba prvog iranskog tankera sa naftom za Venecuelu kroz nemirno more

Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2020, 18:19

RT: Plovidba prvog iranskog tankera sa naftom za Venecuelu kroz nemirno more

Na objavljenom snimku se vidi tanker pod zastavom Irana kako prolazi kroz olujne vode na putu ka venecuelanskoj obali sa stotinama hiljada barela nafte u svojim tankovima. Video koji je na Tviteru objavila iranska ambasada u Venecueli, prikazuje pllovidbu tankera "Forčjun" kroz ekskluzivnu ekonomsku zonu Venecuele. Snimak je verovatno sačinjen sa brodskog mosta, koji prikazuje gornju palubu tankera zapljuskivanu snažnim talasima dok se bori protiv olujnog nevremena. Video je, međutim, izbrisan sa Tviter stranice iranske ambasade. Tanker je otplovio iz Irana ranije ovog meseca, noseći prvu naftu za Venecuelu, a koju je pogodio ekonomski pad i razorne američke sankcije. Očekuje se da će ukupno pet tankera istovariti oko 1,5 miliona barela nafte u venecuelanskim lukama.
RT: Prvi iranski tanker sa naftom ušao u ekonomsku zonu Venecuele, dok su u blizini primećeni američki brodovihttps://t.co/2BSojXYG9E
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) May 24, 2020 Karakas je prethodno rasporedio svoju mornaricu i angažovao avione kako bi zaštitio prijateljske tankere od bilo kakvih američkih akcija, bojeći se onoga što je nazvano "pretnjom od trenutne upotrebe vojne sile" od strane Vašingtona. Teheran je, sa svoje strane, upozorio da će SAD "biti u nevolji" ako budu ometale prolazak tankera.
RT: SAD će biti u nevolji ako učine grešku presretajući tankere za Venecuelu - Rohanihttps://t.co/8JL1ZzB9OR
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) May 23, 2020 Ipak, „Forčjun“ i još četiri tankera prati američki teretni brod, prema podacima o praćenju brodova kompanije "Refinitiv ajkon". Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.