RT: Francuski ministar \ošamaren\ zbog sankcija Rusiji - lider stranke

Izvor: Vostok.rs, 03.Apr.2023, 22:46

RT: Francuski ministar \"ošamaren\" zbog sankcija Rusiji - lider stranke

 
Novi sporazum OPEK+ o smanjenju nivoa proizvodnje nafte novi je udarac za francuskog ministra ekonomije i finansija Bruna Le Mera, rekao je Florijan Filipo, lider desničarske partije Patriote (Les Patriotes).
„Bruno Le Mer, koji je trebalo da učini da se ruska ekonomija \'sruši\', dobio je još jedan šamar“, napisao je Filipo na Tviteru
Političar je reagovao na dogovor koji je predstavila grupa najvećih proizvođača nafte, uključujući Rusiju, Saudijsku Arabiju, Irak, Kuvajt i UAE, da smanje zajedničku proizvodnju do 1,15 miliona barela dnevno od maja do kraja 2023.
Suhail Al-Mazrouei, ministar energetike UAE, rekao je da je potez koji je najavljen u nedelju „mera predostrožnosti preduzeta kako bi se osigurala ravnoteža na tržištu“.
Predstojeća promena u stopi proizvodnje dovela je do skoka cena, pri čemu je Vest Tekas Intermediate (BTI) porastao za čak 8%, navodi „Gulf News“. Do porasta dolazi dok SAD i EU nastavljaju da se bore sa energetskom krizom.
Zapadne zemlje pokušale su da ograniče prihode Rusije od trgovine naftom u okviru sankcija uvedenih kao odgovor na vojnu operaciju Moskve u Ukrajini.
Le Mer je u martu 2022. rekao da je cilj „totalnog ekonomskog i finansijskog rata“ EU bio da „izazove kolaps ruske ekonomije“. Kasnije je tvrdio da su njegove primedbe bile „neprikladne“ jer se ne poklapaju sa politikom „deeskalacije“ bloka.
U januaru je potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak rekao da su, uprkos sankcijama, prihodi zemlje od izvoza nafte i gasa porasli za skoro 30 odsto u 2022.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.