Programeri razočarani: Twitter promašio metu

Izvor: B92, 31.Mar.2023, 13:52

Programeri razočarani: Twitter "promašio metu"

Nakon nedavno najavljenih promena po pitanju pristupa Twitterovom API-ju, brojni programeri navode d je Twitter skroz "promašio metu" ponuđenim planovima API-ja.

Kada je Twitter, nakon svih problema s kojima su se brojni programeri do sada suočili s pristupom njihovom API-ju, objavio nove planove s cenama neki od programera ostali su "kratkih rukava".

Od tri ponuđena nivoa, prva dve možda neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti dovoljna dok je onaj treći za mnoge preskup. "Besplatan" nivo nudi pristup 1.500 tweetova mesečno, "Osnovni" za 100 dolara mesečno nudi pristup do 10.000 zahteva za čitanje i 50.000 zahteva za objavljivanje, uz ograničenje od 3000 objava po nalogu mesečno. Treći "Poslovni" nivo navodno košta 42.000 dolara mesečno i kao takav namenjen je poslovnim korisnicima.

Kao rezultat tih promena brojne aplikacije će se ugasiti uprkos nastojanjima njihovih autora da ih održe, jer neće biti u mogućnosti da plaćaju pristup Twitterovom API-ju uz ovakva ograničenja, a za veće nisu u mogućnosti da plate.

Stari nivoi pristupa, uključujući Standard (za v1.1), Essential i Elevated (za v2) i Premium, zvanično se ukidaju tokom narednih 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.