Profesori Treće beogradske gimnazije već 2 godine održavaju sajt sa onlajn lekcijama

Izvor: NovaEnergija.net, 14.Jun.2017, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesori Treće beogradske gimnazije već 2 godine održavaju sajt sa onlajn lekcijama

Kako bi učenje učinili zanimljivim mladim generacijama koje svakodnevno koriste internet, profesori Treće beogradske gimnazije već dve godine rade sajt sa predavanjima za srednjoškolce.
Dokle ćeš vreme da provodiš na internetu? Učiš li ti uopšte? Ostavi taj tablet…Najčešće su roditeljske zamerke. Ipak nisu svi non-stop na Instagramu, Snapchat-u, Twitter-u ili Facebook-u. Internet sve više koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << kako bi nešto i naučili.
Učiti mogu u vreme i na mestu koje im odgovara, sve što im nije jasno mogu naći na adresi predavanja.com. U kući profesora Treće beogradske gimnazije već dve godine radi mali studio. Kao u pravoj učionici tu je tabla, ali i kamera. Motiv za pravljenje sajta bio je da se pomogne učenicima da lakše savladaju lekcije.
S obzirom na to da oni često uče noću, uče kada oni žele. Nama je ideja bila da oni mogu da pogledaju predavanja, da se podsete, ako im nešto nije bilo jasno, u bilo koje doba dana i noći“, kaže Saša Vešić, profesor informatike.
Sajt se ne plaća, a ideja je da se ubuduće finansira od reklama, banera i donacija.
Trenutno ima oko 30.000 posetilaca, a uglavnom je reč o srednjoškolcima iz Srbije i regiona. Najviše se prati fizika, jer je najkompleksnija.
Osim profesora Treće beogradske gimnazije, u radu učestvuju i i mladi ljudi, bivši učenici, sada vrhunski studenti. Za sada na sajtu nema matematike. Ipak rad na času ni ovaj ni bilo koji drugi sajt ne može da zameni.
Naš projekat nije bio ni u jednom trenutku pokušaj zamene škole ili časova, nego pomoć za đake, jer školu i ne možemo zameniti“, kaže Vešić.
Srednjoškolcima retko šta drži pažnju, a onlajn časovi od po 15 minuta dobar su način da prevaziđu teškoće u školi.
Izvor: B92
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.