Preminuo glumac Ričard Luis: Borba sa opakom bolešću dobila najtužniji epilog - Svet kinematografije zavijen u crno

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 23:53

Preminuo glumac Ričard Luis: Borba sa opakom bolešću dobila najtužniji epilog - Svet kinematografije zavijen u crno

Napustio nas je jedan od najvećih.

Glumac Ričard Luis umro je u 76. godini. Luis je u Holivudu imao sjajnu karijeru kao glumac, pisac i komičar.

Pre manje od godinu dana saopštio je da se bori sa Parkinsonovom bolešću. Najzapaženiju ulogu imao je u humorističkoj seriji Obuzdaj svoj entuzijazam, ali i u filmu Robin Hud iz 1993. godine i mnogim drugim.

Podsetimo, zvezda serije "Bez oduševljenja, molim" Ričard Luis "slomio" je fanove nakon što je otkrio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ima Parkinsonovu bolest u srceparajućem videu na Tviteru. Komičaru je navodno dijagnostikovana bolest pre dve godine, ali tu vest nije javno objavio do nedelje preko svog posta na društvenim mrežama.

- Imam Parkinsonovu bolest, ali sam pod lekarskom pažnjom i sve je u redu. Završio sam sa standup-om. Od sada pa nadalje, fokusiram se samo na pisanje i glumu - rekao je glumac.

U dvominutnom snimku, objavljenom u nedelju, rođeni Bruklinac je objavio da je "upravo završio" snimanje 12. sezone čuvenog sitkoma Larija Dejvida, dodajući da je "veoma zahvalan što je deo te serije".

- Ali znate da mi je poslednje tri i po godine bilo teško. I ljudi su rekli: "Bože, nisam se čuo s tobom, jesi li još na turneji?' Pa, evo šta se zaista dogodilo - naveo je glumac.

Luis je objasnio da su njegove nevolje počele pre tri i po godine kada je bio usred turneje komedije i odlučio da "ne želi više da bude na putu".

- Rekao sam: 'Znaš, ja sam na vrhuncu svoje igre. Posle skoro 50 godina, samo ću to nazvati odustajanjem. I osećao sam se sjajno zbog toga. A onda iz vedra neba, sve je krenulo naopako - naveo je glumac.

Komičar je rekao da je prošao četiri uzastopne operacije: operaciju leđa, operaciju ramena, operaciju zamene ramena i operaciju zamene kuka.

- Povrh toga, pre dve godine, počeo sam ukočeno da hodam, mrdao sam nogama. Otišao sam kod neurologa, išao sam na skeniranje mozga i dijagnostifikovana mi je Parkinsonova bolest - naveo je glumac.

Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.