Pred sudom zbog objava na Tviteru i lokalna liderka SSP-a, tvrdi da nije organizovala protest u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2022, 16:40

Pred sudom zbog objava na Tviteru i lokalna liderka SSP-a, tvrdi da nije organizovala protest u Nišu

Predsednica niškog ogranka SSP-a Jelena Milošević saslušana je u Prekršajnom sudu zbog sumnje da je jedan od organizatora ekološkog protesta koji je u Nišu održan 4. decembra, a koji nije prijavljen policiji. Izjasnila se da nije organizator i poručila da je reč o političkom pritisku, a odbrana predložila saslušanje policijskog službenika koji je podneo prijavu.

Kao dokaz da je pozivala građane da dođu na protest navedene su objave koje je predsednica Gradskog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Stranke slobode i pravde delila preko društvenih mreža.

Međutim, ona kaže da je i sama za okupljanje saznala preko objava prijatelja na mrežama i preko medija, kao i da ne zna da li ga je uopšte neko organizovao i ko.

Nisam kriva i nisam organizovala okupljanja, niti sam pozivala na protest, već sam delila na Tviteru i Fejsbuku informacije o tome, kao i mediji i hiljade drugih građana. Nijedno lice ne mogu da povežem sa samom organizacijom - tvrdi Milošević.

Milošević tvrdi da nije organizator; foto: T. R.Smatra da su prekršajni nalozi i prijave pokušaj vlasti da uplaši one koji misle drugačije i spreči da građani opet izađu na ulice.

Njena braniteljka Mirjana Nedeljkov kaže da je sigurna da prekršaja nema jer, objašnjava, da bi neko bio organizator protesta mora da ispuni tri uslova - da poziva ljude, da priprema skup i da ga zaista organizuje.

Odbrana je predložila da bude saslušan policijski službenik koji je podneo prijavu i objasni kako je utvrdio da je Milošević među organizatorima skupa i da je uopšte bila tamo, jer ona tvrdi da nije ni legitimisana.

Volela bih da se izvesni major Petrović koji ganja nas iz opozicije pojavi ovde, da se pogledamo s njim i da ga pitamo kako zna ko smo ako nas niko nije legitimisao i kojim je tačno metodama utvrdio da se nalazimo na protestu i da smo organizatori - poručuje Milošević.

Prekršajni sud je pre nešto više od nedelju dana stavio van snage prekršajni nalog zbog kretanja po kolovozu protiv Jelene Milošević, a kao razlog navedeno je to što policija nije u roku dopunila nalog.

Kad je moj advokat za prethodnu prijavu izvršio uvid, u predmetu stoje prijateljske veze kao jedan od dokaza. Da li su oni indirektno priznali da su nas pratili bez naloga - pita Milošević.

Prekršajnom sudu u Nišu, kako je ranije saopšteno, stiglo je 20 zahteva policije za pokretanje prekršajnog postupka zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju.

Više učesnika protesta tvrdi da nije legitimisano, a stigle im prijave i nalozi; foto: T. T. Za taj prekšaj predviđena je kazna od 100.000 do 150.000 dinara, a takvi zahtevi podneti su protiv 19 Nišlija i jednog Aleksinčanina.

Među njima je i predsednik lokalnog odbora Narodne stranke u Nišu Đorđe Stanković, u čijem zahtevu za pokretanje postupka takođe piše da su slike koje je objavljivao na Tviteru dokaz da je pozivao ljude na proteste.

On je saslušan 27. januara, a njegovi branioci takođe su zatražili da bude saslušan i službenik koji je podneo prijavu, ali i svedoci koji će reći da li ih je Stanković pozvao na skup, kao i da u Sudu pogledaju snimke iz medija gde je izjavljivao da nije organizator.

Podsetimo, učesnici skupa traže objašnjenje o tome kako je policija identifikovala građane na protestima u Nišu i da li je to činila nezakonito, pošto su prijave stizale i onima koji nisu legitimisani.

Policajac koji je od novinarke Južnih vesti tražio da fotografiše njena lična dokumenta rekao je da on i kolege znaju da rade nezakonito.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U prekršajnim predmetima protiv učesnika eko protesta u Nišu i podaci koja kola voze

Izvor: Danas, 09.Feb.2022

U Prekršajnom sudu u Nišu danas je saslušana Jelena Milošević, članica Predsedništva Stranke slobode i pravde i predsednica niškog odbora, koju je policija u označila kao jednog od „organizatora“ ekološkog protesta u tom gradu, navodeći kao „dokaz“ da je preko društvenih mreža delila...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.